1 2 3 ... 5 >

Kehribar Bebek Diş Kolyesi

Kehribar bebek diş kolyesi; bebeklerin diş çıkarma dönemlerine şifa olmak amacıyla kehribar taşları ile hazırlanmış takı tasarımıdır. Kehribar; ağaç reçinesinin fosilleşmesi ile oluşur. İbn-i Sina tarafından da birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kehribarın bilinen en önemli özelliği ağrı kesici olmasıdır. Kehribar bebek diş kolyesi bebeğin teniyle temas eder ve vücut ısısıyla beraber içerisinde bulunan süksinik (amber) asidin salınımı vücuda geçer. Bu doğrultuda ağrı kesici özelliği ile bebeklerin diş çıkarma süreçlerine ilaçsız ve doğal bir şekilde destek olur. Bu dönemde sakinleştirici etkisi ile yaşadıkları huzursuzluğu, rahatsızlığı en aza indirir. Bebeklerde diş çıkarma süreçlerine iyi gelmesinin yanı sıra; vücut direncini arttırarak bağışıklık sistemine iyi geldiği, salya ve enfeksiyon riskini azaltması da bilinmektedir.

Kehribar Neden Güvenli?

Kehribar, eski zamanlardan beri şifalı taş olarak bilinir. Pek çok hastalığın tedavisi için kullanılan kehribarın içerisindeki süksinit (amber) asidi kozalaklı ağaçların doğal reçinelerini içeren organik bir maddedir ve bu süksinit (amber) asit %100 doğal antibiyotik görevi görür. Kehribar tamamen doğal bir oluşum olması ve yıllardır şifa bulmak için tercih edildiği için güvenli bir taştır.

Kehribar Bebek Diş Kolyesi Ne İşe Yarar?

Kehribar bebek diş kolyesi özellikle bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde tercih edilmektedir. Bu nedenle ismi kehribar bebek diş kolyesi olarak bilinmektedir. Sebebi; bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde destekçi olmasıdır. Amber asidinde doğal yağlar 27 derece sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkar, 36,6 dereceye ulaştığında ise direkt olarak cilt ve dolaşım sistemine karışır. Bu doğrultuda amberin içerisindeki yağların şifasından yararlanılır. Bunun yanı sıra bilinen belli başlı faydaları şunlardır;

  • Bebeklerin diş çıkarma sürecindeki çektikleri ağrı ve acı sebebiyle yaşadığı huzursuzlukları en aza indirmeye yardımcı olur.
  • Diş çıkarma sürecinde bebeklerde görülen salya artışına engel olur.
  • Kehribar bebek dişi kolyesinin özellikle kolik olan bebeklerde yaşanan fazla gaz sorununa da iyi geldiği bilinmektedir.
  • Diş çıkarma dönemleri bebeklerin enfeksiyonlara açık olduğu dönemlerdir. Kehribar bebek diş kolyesi içindeki doğal yağların antibiyotik etkisi ile enfeksiyon oluşumunu engeller.
  • Bebeklerde oluşan gaz sancısı, diş ağrısı gibi sebepler yüzünden uyku düzenlerinde dengesizlikler olabilir. Kehribar bebek diş kolyesi sakinleştirici etkisi sebebiyle bebeklerin uyku düzenine destekçi olmaktadır.
  • Bu doğal taşın bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi pozitife çevirerek huzur verdiği bilinmektedir.
  • Kehribar bebek dişi kolyesinin nazara karşı da iyi geldiğine inanılmaktadır.
  • Yalnızca diş ağrısına değil, boğaz ve kulak ağrıları için de doğal bir iyileştiricidir.
  • Doğal bir ağrı kesici olduğu için her zaman ve her dönem kullanıma uygundur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncinin artmasına yardımcı olur.

Kehribar Kolye Bebeklerde Kaçıncı Ayda Takılır?

Kehribar kolye bebeklerde, boğulma riski göz önünde bulundurularak 4. Aydan önce kullanılmamalıdır. 6-8 ay bebeklerin diş çıkarma zamanları olduğu için en yüksek verimi almak adına özellikle bu dönemde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kehribar Bebek Diş Kolyesinin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

  • Kehribar bebek diş kolyesi satın alındığında kullanıma başlanmadan önce muhakkak ılık su ile yıkayıp kurulanmalıdır.
  • Kolyede biriken enerjini boşaltılıp nötrlenmesi için her 2-3 ayda bir saksıda veya toprak bir kapta bir gece süreyle bekletilmelidir.
  • Kehribar organik bir madde olduğu için direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde çatlamalar olabilir ve içerisindeki nemi kaybeder. Bu nedenle kullanılmadığı zamanlarda çocukların ulaşamayacağı güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir.

BEBEK DİŞ KOLYESİ MUTLAKA EBEVEYN GÖZETİMİNDE KULLANILMALIDIR!

Bebek diş kolyesi kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Kolye çok dar veya çok bol seçilmemelidir. Dar kolye bebeğin rahat nefes alışını engelleyebilir. Çok bol seçildiğinde ise boncuklar birbirine dolanarak bebeğin nefes alışına tehdit oluşturabilir veya bebek boncukları ağzına götürerek boncuk yutarak boğulma riskiyle karşılaşabilir. Bu riskleri en aza indirmek için boncuklar arasında düğüm yapılması tavsiye edilir. Yatarken çıkarılması ve yalnızca gözetim altındayken kullanılması önerilir. Banyo esnasında kolyenin bebekten çıkarılması gerekir.

Bazı kaynak verilerine göre kehribarın içerisinde bulunan süksinik asit ciltte tahrişe sebep olabilir. Bu sebeple bebeğin cildinde herhangi bir döküntü, alerji, kızarma, tahriş gibi belirtiler görüldüğü takdirde muhakkak kolye çıkarılıp bebeğin doktoruna danışılmalıdır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR